Sosyal Medya Stratejisi

Sosyal Medya Stratejisi

Kullanıcı alışkanlıklarının ve teknolojinin değişmesiyle beraber sosyal ağların kullanımı ve yönetiminde de değişiklikler oluyor ve markaların sosyal medya etkileşimlerini artırıp, geleceğe yönelik planlar yapmak için stratejilerinde bazı değişiklikler yapmaları gerekiyor.

Daha önce sosyal medya için herhangi bir strateji belirlemeyenler de 2014 yılında, bu mecralara ayırdıkları efor ve bütçeden daha verimli yararlanmak için aşağıda paylaşacağımız ipuçlarından yararlanabilirler.

Sosyal medya içerikleriniz için bir takvim hazırlayın

Sosyal medya içeriklerinizi planlamanız size ileriyi görmeniz için fırsat verecektir ve düzenli olarak paylaşım yapmanızı sağlayacaktır. Haftalık, iki haftalık ya da aylık planlar hazırlayarak, hangi gün, hangi kategoride, ne tür bir konuda içerik girebileceğinizi görebilirsiniz.

Bu planlamaları bir Excel tablosunda düzenli olarak tarihlere ve farklı sosyal ağlara göre düzenlemeniz, daha planlı bir yönetim ve raporlama yapmanızı da sağlar.

Düzenli olarak içeriklerinizi paylaşmak, sosyal medya üzerindeki kullanıcılarınızın, marka bilinirliğini de artırabilir; ancak burada unutulmaması gereken bir konu var, Facebook, Twitter ya da yer aldığınız mecralarda sürekli içerik paylaşımı yaparak sayfanızın spam yapıyor izlenimi vermesinin önüne geçmeniz gerekiyor.

Günlük ya da haftalık olarak belli bir içerik sayınız olması gerekiyor ve bu paylaşımları belirli saatlerde yaparak etkileşimlerinizi artırabilirsiniz. Facebook üzerinde paylaşım yaparken Facebook’un yeni algoritmasını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Hangi içerik tipinin, ne kadar kullanıcıya erişebileceği ve nasıl etki yaratacağı değişiklik gösterebiliyor. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için “Facebook’un Yeni Haber Akış Algoritmasından Markalar Nasıl Yararlanabilir?” adlı yazımıza bakabilirsiniz.

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.